Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiatr słoneczny

w szufladzie cyfrowych zwierzeń
odliczam sny na palcach
stawiam niepewne kroki
na krzywej podłodze serca

w złudzeń rozbitej szybie
widzę miliony zdarzeń

i choć w każdym zaułku
potykam się o ciebie
w nieznośnie pustym świecie
nie umiem znaleźć nam miejsca

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • onejka

    20 July 2014, 22:54

    Bywa, że gdzie byśmy nie byli tam zawsze ten Ktoś plącze nasze myśli i depcze ślady...znów zachwycasz :)

  • 19 July 2014, 22:17

    Gwiazdy kompasem, gdy na mchu głowę położysz.
    Mech rośnie w lesie od północy. ;)
    Dobranoc. :)

  • giulietka

    19 July 2014, 22:11

    Pogubiłam się w tym gąszczu myśli, idę po kompas.
    Dobrej nocy;)

  • 19 July 2014, 22:10

    Madź, las jest w nas, póki nie jesteśmy w lesie. ;)

  • giulietka

    19 July 2014, 22:06

    Zapamiętam, bo inaczej nie tylko nauka pójdzie w las;)

  • 19 July 2014, 22:02

    Buk to jeden wie... ;)

  • giulietka

    19 July 2014, 21:59

    ... jednym słowem lipa;)

  • 19 July 2014, 21:58

    Pozwolisz, że przycupnę... pod Twym liściem? :)
    Upsss, nie miałem nic nieprzyzwoitego na myśli. :D

  • giulietka

    19 July 2014, 21:52

    Art, dobrze, że do mnie;)
    Pozdrawiam.

  • 19 July 2014, 21:51

    Chyba mnie zawiało...
    Śliczne.
    Pozdrawiam. :)