Menu
Gildia Pióra na Patronite

W szkołach poetów
Badają gdzie większe
Stężenie miłości w słowach
Kocham cię
Ile piasku ziaren na pustyni
Czy też kocham cię
Ile kropel wody w morzu

Wyciskają ze wspomnień
wypłakane sprzed laty łzy
Dodają rymy, trochę metafor
I oto mikstura na miłość

Uczą kochać słowem
I jak sczytać miłość
Spomiędzy liter

A gdy los rozwieje kartki
Deszcz pustych doświadczeń
wypłucze słowa
Zostaje pustka
I promocja do klasy wyżej

A gdy zadzwoni dzwonek
Na kolejną lekcję
Woźny, analfabeta
Kosztuje mocną kawę
Ze starego termosu
Zaparzoną ranem
kosztem snu
Słodką od miłości żony

https://www.youtube.com/watch?v=iOdct9Z1LXc

103 438 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    15 February 2016, 19:38

    Dzięki M.
    Pozdrawiam serdecznie ;)

  • giulietka

    15 February 2016, 13:37

    No baja! Świetny po prostu! :)