Menu
Gildia Pióra na Patronite

impresyjka

w szklanych dzbanach puszyste usta wiśni
wieczór obwiesza niebo purpurą kobierca
ślubi
na pęku jęczmienia pęcznieją chrząszcze
siano wyciąga blade kolana
drzemie

lato chełpi się i weloni
czerpie z ruczaju kapeluszem
strumyczy morzy
i w stawie winogron jak kostka mewy pluszcze

(2019)

28 886 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!