Menu
Gildia Pióra na Patronite

na biało

wszedłem dziś po raz pierwszy
w przestrzeń białych wierszy

słowa kłębiły się w myślach
zabawą nieudolną
starały się zdominować
kompozycję
biegały po manowcach
niedoskonałości

i powstał
wydobył się z nicości
napisał się

ten pierwszy
biały wiersz

6096 wyświetleń
28 tekstów
8 obserwujących
  • Inel

    6 May 2012, 23:55

    Już blisko białego. Może ten jeszcze taki jakby szary? ;)
    Ale podoba mi się. ;)

  • 3 May 2012, 12:36

    A pierwsze dwa wersy,
    jak rymowane kęsy...

  • M44G

    2 May 2012, 22:37

    "W wielkim bólu i rozterce
    I za wojskiem poleciało
    Zakochane czyjeś serce."

  • miramija

    2 May 2012, 20:33

    Prawie biały :) ale pomysl fajny, ode mnie plus :)

  • M44G

    2 May 2012, 19:54

    Ale czy na pewno biały?