Menu
Gildia Pióra na Patronite

Posąg miłość

W świetle poranka powracam z sennej krainy marzeń
Błądząc w nocnych korytarzach własnych myśli
coraz wolniej oddycham
Myślami dotykam dni, w których
znaleźliśmy w potrzasku jak więźniowie w celi
Milczenie ukłuje jak róża herbaciana a ….
wyobraźnia nasza ukamienowana została naszym istnieniem.
Czuję się jakbym poza czasem trwał
choć dusza natchnieniem napełniona
krzykiem niespodziewanej rozkoszy
ciemnym szeptem wynurzającym się ze strumienia
i tylko się zmaga ze swoim cieniem…. martwym obrazem
szeptem słów niewypowiedzianych..
chłodnym podmuchem spojrzeń……. rozdzielamy się...
Gdzie jesteś ? kiedy Cię nie ma…

17 379 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • U.A

    13 July 2010, 11:05

    Gdzie ona jest gdy jej nie ma... :)

    Świetnie napisane, pozdrawiam...

  • 9 July 2010, 20:11

    Poczytałam troszkę Pana twórczości
    i muszę przyznać, że bardzo bardzo mi się podoba

    takie magiczne słowa
    piękne
    a ten wiersz najbardziej mi przypadł do gustu
    więc ukradnę go do zeszytu:)

    pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne
    słowa w poezje ubrane:)

  • 4 June 2010, 20:12

    Słowa malowane sercem...

  • weru

    3 June 2010, 13:28

    pięknie...

  • topik

    31 May 2010, 15:54

    Ładny,
    tak

    :)

  • Bogdan Z

    30 May 2010, 10:00

    dzięki Haniu ..... i ja pozdrawiam Ciebie :)

  • Bogdan Z

    29 May 2010, 12:56

    czy pierwszy? wstawiony tak :)

  • Bogdan Z

    29 May 2010, 09:26

    :) naprawdę brakuje słów by wyrazić moje ....szczęście :) dzięki :)

  • motylek96

    28 May 2010, 20:43

    Bogdanie pięknie napisałeś.Brak mi słów aby opisać uczucia które wywołał twój wiersz.
    Oczywiście zeszyt

  • 28 May 2010, 17:28

    Piękny wiersz....aż żal, że nie mogę oceniać...