Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

W sukience czerwonej, czerwonej
przybędziesz do mnie, przybędziesz
wyciągniesz ku mnie swe ręce
i pierwsze słowa wypowiesz
a może przytulisz się
lub iść na spacer zechcesz,
prosto w wiosenne słońce.
W sukience czerwonej, czerwonej
pójdziesz ze mną ku dniom
przepięknym, ku słowom
ze źródła czystego...
i wtedy będę lepszy
przez Ciebie.

- Chrześnicy Zosi
7.IV.2000.

506 wyświetleń
10 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!