Menu
Gildia Pióra na Patronite

To życie wcale nie jest

Wstajesz punkt szósta
i już cię nie ma,
rozdrabniasz się
na godziny,
a ja z milisekund
układam slajd
szczęścia.

Czasem
kiedy alzheimer
pada ze zmęczenia
przypomina ci się,
by być ze mną
chociaż myślą.

Siadamy wówczas
razem
na starej kanapie
i nawet wtedy
mówimy za głośno
jak nam jest źle
ze sobą.

To życie z tobą
wcale nie jest idealne.

[Lekko zmieniona wersja]

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 28 July 2011, 14:01

    Wybacz, dobry humor mam ;) :D

  • 28 July 2011, 13:58

    Ty umilasz sobie kawę wierszem. Ja słuchaniem radio... ;)

  • 28 July 2011, 13:54

    Chłopaki mówią, że jesteś piękna... Boję się, że to jest fakt.