Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy do przeoczenia

Wstaje sama
a z rana
uderza ją natłok myśli
i już wie
że jutro znowu się nie wyśpi

ale budzą ją źrenice
oczy mówią dzień dobry
choć wcale nie chcą
zupełnie jak ona
widzieć czegokolwiek

Teraz razem wykonają
parę machnięć powiekami
mimowolnie
dla przymusu znowu

dziś zamierza spędzić przed laptopem
wiele godzin
nie zaszkodzi
a źrenice będą duże i czarne
jak całe to
nędzne życie

i czasem tylko coś przeoczy
nie obudzi się w środku nocy
z uśmiechem na ustach
spać będzie

6553 wyświetlenia
51 tekstów
4 obserwujących
  • rzekoma ona

    4 January 2014, 21:57

    Dziękuję :) obyś jak najczęściej taka być nie musiała.

  • madz

    4 January 2014, 21:18

    pomyślałam sobie,że to czasami taka ja;) świetny!