Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dojne krowy nie mają mleka do kawy

Wstając przed świtem,
jest się skazanym
na czarną kawę
z dwoma łyżeczkami cukru.

Od czwartej
wskazówki przesuwają się
szybciej...
Jakby nadganiały sen,
który tej nocy
nie zawitał do pustego łóżka.

A później wszystko zwalnia,
i wlecze się
jak niewidomy ślimak,
dopatrujący końca.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 26 August 2011, 04:24

    Ala,
    jak podobne, to powinno być raczej na minus... ;)

    ~lazell,
    chyba o to chodzi ;p hehe, dzięki :)

    Pozdrawiam i dnia miłego życzę! :)

  • sprajtka

    25 August 2011, 20:30

    podobne do ~marka
    Na plus:)