Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczecin

Wśród ścian kamienic
Starych, ranami kul obrzezanych
do gołej cegły, z drewna okiennic zbudowanych
Wśród bram i zakamarków
Błądzę

Wśród żurawi stoję
W porcie zapomnianych marzeń
niespełnionych obietnic
Elewatorów i spichlerzy tu i ówdzie zbudowanych
Krążę

W mieście ludzi otwartych
Nieodpartą chęcią ucieczki podpartych
Zbyt daleko by odejść
Zbyt blisko by zostać

3413 wyświetleń
41 tekstów
0 obserwujących
  • gorzkaczekolada

    22 September 2013, 22:01

    akurat w czwartek wybieram się do Szczecin, aby postudiować :) pozdrawiam!