Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kruchość skał

Wśród niepewnych spojrzeń
tamtych oczu śmiałość
w obcych głosów gwarze
szept twój - - kołysanie

Nasz czas ocalony
w chwilach co mijają
w kruchości znanej skałom
tajemnica trwania
w niepewności zdarzeń
baszty twierdzy ramion

Tylko i aż tyle
w gwiazdach nam spisano
w niepewności pewność
w niestałości stałość

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    15 February 2012, 15:11

    A jeszcze piękniejsza, gdy nie tańczymy sami;)
    Pozdrawiam również ciepło Aniu:)

  • giulietka

    15 February 2012, 15:05

    Pewnie się powtórzę, ale nie liczę nigdy głosek w wersach, pisanie jest jak taniec, rytm da się wyczuć nie znając kroków;)

    Dziękuję, że zajrzałaś Aniu;)