Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cicho

Wśród ciszy, która krzyczy
Odnajdujesz krople moich łez
Nie spełni się co tak skryte
Co chowam tak na dnie
Trudno ubierać w słowa
Pragnień skrzętnie maskowaną moc
W zakamarkach los cicho szlocha…
I puste wnętrze mej dłoni
Zwiał z niej marzenia wiatr
I gdzieś pośród chmur w błękitu toni
Tak zawieszony zakazany ten świat...
i Cisza

19 346 wyświetleń
294 teksty
23 obserwujących
  • 30 September 2015, 21:32

    Cisza potrafi nie tylko krzyczeć, a nawet boleć... różne ma... zdolności... ;)
    Ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • I.Anna

    30 September 2015, 21:05

    Bardzo Wam dziękuję za chwile zatrzymania się tutaj. Wasze opinie bardzo radują mnie :) i Wasza obecność :)
    Dziękuje i pozdrawiam.

  • 30 September 2015, 18:58

    Tak właśnie dziś czuje...piękna jesteś Aniu pisząc tak cudownie...

  • M44G

    30 September 2015, 12:43

    Ładnie.

  • Irracja

    30 September 2015, 12:27

    ... cisza, ach ta cisza...

    ;-)

  • fyrfle

    30 September 2015, 12:22

    A ja wierzę, że Ci się spełni podmiocie liryczny.