Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romeo i Julia

współczesna wersja...
* * *
Ty stoisz
Ja stoję
Naprzeciwko siebie
Patrzymy w oczy
Czyje? Swoje
Wyciągasz do mnie ręce
A ja przytulam się do Ciebie

Stoimy
Naprzeciwko siebie
Nic nie widzimy
Nic nie słyszymy
Liczysz się tylko Ty
Liczę się tylko Ja
Ktoś do nas mówi

Słyszymy tylko pojedyncze słowa
Robimy jeden krok
Spadamy
Ostatni raz patrzymy w oczy
Ostatni raz wypowiemy słowo
Kocham
Zanim zapadniemy się
w czarną otchłań

Miłość ta była nam zakazana
A jednak
Żyć bez niej się nie da
Zostało po nas tylko wspomnienie
Ale my jesteśmy szczęśliwi
Bo wspinamy się razem
Schodami do nieba

8324 wyświetlenia
46 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!