Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oblężenie.

Wspinam się,
po murach twierdzy,
wśród gradu pocisków,
i głuchego deszczu strzał.

Szukając domu,
znalazłem wojnę.
Miałem grzać się przy kominku,
lecz marznę na warcie.

Gdy ostry grot,
pocałuje me płuca,
gdy spadnę w dół,
wstanę,i zarzucę linę drugi raz.

1396 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!