Menu
Gildia Pióra na Patronite

Non omnis...

wrzucili cię w ziemię jak ziarno
nad głową nakreślił ktoś krzyż
co w cieniu swoich ramion
skrywa niespisany testament
a pod kamieniem
śpi serce
które jest stworzone by żyć
i nawet jeśli zwątpili
gdy przyjdzie świt
zmartwychwstanie

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    6 November 2014, 06:36

    To niezwykle, ze zawsze znajdujecie czas, by u mnie sie zatrzymac.
    Z serca dziekuje i pozdrawiam.
    M.

  • wyspiarka

    5 November 2014, 00:17

    Madziu,, Ty to potrafisz... Piękny!

  • słoneczniki

    3 November 2014, 19:19

    Piękny

  • MartynaR

    1 November 2014, 21:40

    Coś cudownego. Poruszający, bliski i tak prosto sercem napisany. Tak jak lubię ;)
    Pozdrawiam ;) pisz, pisz, pisz ;)

  • giulietka

    1 November 2014, 19:16

    Gosiu, dawno Cię nie widziałam tutaj, miła niespodzianka.

  • Gosia86rtk

    1 November 2014, 19:11

    Wyjątkowy wiersz, pozdrawiam.

  • giulietka

    1 November 2014, 19:07

    aha, no to czekam na propozycje;)

  • giulietka

    1 November 2014, 19:03

    U.T., ten tekst to całość, może być nie ok, ale końcówka wynika z początku, jak w życiu, ale dziękuję za opinię.
    Krysiu, miło Cię widzieć.

    Pozdrawiam.

  • krysta

    1 November 2014, 18:58

    wymowny i piękny.

  • giulietka

    1 November 2014, 18:13

    Dziękuję, Madziu. Pozdrawiam.