Menu
Gildia Pióra na Patronite

wrastamy w siebie
błogosławioną trwogą
przed którą nie ma lęku

choć jeszcze drżącym piórem
spisujemy naszą historię
zielonych świateł oczu

i Twoja czułość bogatsza
o wspomnienie dawnych tęsknot
burzy porządek świata

...

zostawmy
twarze, których uśmiech nie przylega
już do niczego

bo święta to miłość
co cierpliwie składa
kawałki serc

i my
w niej obecni
wyciągamy ręce do wieczności

78 388 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • Berenique

    10 February 2012, 13:19

    Pięknie dobrane słowa. Czuje się jakbym piła dobre, markowe wino w starannie dobranym towarzystwie :) Zatopiłam się w nim - przeczytałam pięciokrotnie i nadal chcę czytać. To było jak chwila zapomnienia, oderwania od rzeczywistości. Dziękuję za tę chwilę. ;)

  • anna kowalczyk

    21 January 2012, 20:13

    ...więc cierpliwość składam na karb miłości...:):):)

    uśmiechy dla WAS , dziekuję pięknie...:)

  • NieBoska

    21 January 2012, 19:17

    Choć nie słodka to liryka, mocny i piękny wiersz, głębia uczuć,

  • dybus77

    19 January 2012, 17:41

    Aniu .....
    .bo miłość na prawdę , cierpliwie!!!! składa
    kawałki serc...zakochanych serc ...
    I czas.... te kawałki scementuje...

    i na Twojej twarzy uśmiech miłości namaluje...

    :)