Menu
Gildia Pióra na Patronite

prosty wiersz

W prostocie tego wiersza
Najważniejsza jest nie struktura
Ale słowa
Może i przekaz też ważny będzie
Bo jeśli nie miłość góruje
To co nie tak z tym światem?

Umieraj z kochania
Bym powiedziała
Biegaj za miłością, ile sił w nogach
Boś głupi jak but albo i gorzej
Jeśli pod nosem będziesz mieć wszystko
A puścisz to z dymiącym upośledzeniem
Emocjonalnym swoim

Na zakończenie tego wiersza
A szczerze się starałam
Dodam szybciutko, że
najważniejszym jest patrzeć w serce
I idąc za Mickiewiczem jeszcze
Do poduszki wam szepnę
Żebyście mieli serce i
Patrzeli w serce

Bo miłość sensem
Życia sensem

9247 wyświetleń
94 teksty
0 obserwujących
  • 5 April 2017, 01:03

    Ładny i mądry.Jam się w miłość nieszczęsną całym sercem wsączył...-J.Słowacki :). Pozdrawiam