Menu
Gildia Pióra na Patronite

lunatyk

w promieniach słońca
blasku latarni
szukam cienia dni
które nigdy nie nadeszły

w podmuchu wiatru
szumie drzew wysokich
szukam echa słów
nigdy nie wypowiedzianych

w każdym śnie
nocy niespokojnych
szukam twych ust kształtu
i ciepła pocałunku

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 24 April 2011, 20:20

    bo ona jest ..i trwa ...i trwać będzie ...

  • giulietka

    24 April 2011, 20:16

    Przechodzę kolejny raz
    i kolejny
    zanurzając dłonie
    w tym świetle latarni
    Wiatr zaplątany we włosach
    przypomina mi
    o miłości
    obecnej jak szum w koronie drzew
    mocny choć niewidzialny