Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Nie)dojrzewanie

w porcelanowych oczach
ujarzmione wspomnienia
w cząstce współodczuwanej
szukane

człowiek przygarnia w symbiozie
bezdomną pamięć na chwilę
tylko wzrok wyprzedza cień
i w milczeniu przemycane słowa

w takie dni
przy kamiennym grobie
życiem przykryta jest wolność
i niedojrzałe sumienie
(30.08.2011)

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!