Menu
Gildia Pióra na Patronite

droga

w półmroku świtu
krawędzi nocy
upadkami znaczę
drogę znikąd
donikąd

paciorki różańca
stacje męki
kolejne wersy
niezmierzonej księgi

przystanki niewiary
złamane przysięgi
cicha modlitwa
głośne przekleństwa

tam
tam na rozstaju
chciałbym wrócić
bez sił
drogą śmierci
by żyć się nauczyć

od nowa

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!