Menu
Gildia Pióra na Patronite

Luki w głowie

Wpoili mi śmieszną wiedzę,
do głowy nawtykali, co wiedzieć niewarte,
uszy nadstawiając orzekli, że bredzę,
gdy nauki ich nieopatrznie nazwalam żartem.

Czasu mi potrzeba w życia ulotniości,
tempus fugit, aeternitas manet,*
oczy zwracam ku niebu szukając mądrości,
niedosięgłych galaktyk i odwiecznych planet.

Pytania co nie mają odpowiedzi,
których chwytam się jak brzytwy.
Strach co ludzkie myśli śledzi.
Zwątpienie-moredrca modlitwy.

Tyle jest w życiu zawłlości,
niedociągniec w śpiesznym bycie,
a my ludzie całkiem prości,
iść musimy przez to życie.

*czas ucieka, wiecznosc pozostaje

5570 wyświetleń
86 tekstów
3 obserwujących
  • Sylwuchna

    22 September 2012, 02:26

    Może to źle, że tak wszystko w jednym ale inaczej nie byłoby po mojemu :)

  • 21 September 2012, 16:41

    ładne, dobre, kilka prawd ładnie splecionych
    że nie należy dać zwieść się szkole
    że zwątpienie morduje i zdejmuje buty do drogi
    że mimo wszystko musimy iść

  • 21 September 2012, 14:43

    ...święte wędrowanie...
    Ładnie piszesz.
    Pozdrawiam. :)