Menu
Gildia Pióra na Patronite

BRZEG NIEZNANY

W plątaninie białych żył
Odziana w poszarzały pył
Milcząc zadajesz pytanie
O świt nowy…czy nastanie?

W oczy patrzysz wciąż z ufnością
Lecz noc rani swą podłością
Kłamiąc dopieszczam nadzieję
Którą śmierci powiew zwieje

Mgła objęła już poranek
Opadły powieki kochane
Zatrzymał się dwudziesty wiek
Odeszłaś na nieznany brzeg…
02.02.1991

18 434 wyświetlenia
166 tekstów
7 obserwujących
  • 14 March 2015, 22:42

    Trudne chwile. Wiersz bardzo smutny.

  • Deszcz

    14 March 2015, 22:03

    cudowny... bardzo wzrusza.
    pozdrawiam.

  • 14 March 2015, 21:13

    hm prawie wszyscy mają zmianową pracę .. cóż za zbieg okoliczności ;)
    wobec powyższego Spokojnej i księżycowej ;)

  • dana1596

    14 March 2015, 21:10

    Dziękuję, Nata...również spokojnej...a ja w pracy to życzenia się przydadzą:)

  • 14 March 2015, 21:07

    oj śliczny ci on śliczny ;)
    Spokojnej nocki ;)