Menu
Gildia Pióra na Patronite

"W parku... "

W parku, z ławki widziałem...

Zakochana młodzieńcza para.
Ich miłości wzajemna wiara.
Uczucia wciąż brane od nowa,
Na ucho szeptane słowa,
Z radością co w sercu gości,
Za rękę, prawem młodości.
Z uśmiechem w ust zakamarku,
Spacer po wiosennym parku,

W parku, na ławce myślałem...

Pożądanie ciała przeminie,
Seks też kusić przestanie,
Co uczuć skrzydła rozwinie,
Cóż na starsze lata zostanie.

W parku, z ławki ujrzałem...

Spacer po jesiennym parku,
Z uśmiechem w ust zakamarku,
Za rękę, prawem starości.
Z radością co w sercu gości.
Na ucho szeptane słowa,
Uczucia wciąż brane od nowa
Ich miłości wzajemna wiara,
Zakochana staruszków para.

( 12 marca 2011 r.)

174 124 wyświetlenia
2681 tekstów
247 obserwujących
  • słoneczniki

    13 September 2011, 10:53

    Świetny wiersz.

  • 21 March 2011, 19:41

    Jeżeli nie pielęgnuje się uczucia, nie szuka kompromisów, nie szanuje partnera, nie ufa mu się to miłość przemija...
    Miłość przez lata zmienia się, dojrzewa, już nie motylki w brzuchu( chociaż czasem też) ale tkliwość na sam widok pooranej zmarszczkami twarzy, poczucie, że on/ona to najbliższa na świecie istota...miłość dojrzała jest piękna...Andrea wie, co pisze bo pisze, co wie ;]

  • Seneka 18

    14 March 2011, 08:38

    Genialny utwór...Bardzo mi się podobają takie wiersze...
    Pozdrawiam.

  • PetroBlues

    14 March 2011, 08:21

    O tak...zgadzam się z Magdą...marzenie:))

  • Irracja

    14 March 2011, 07:49

    Co początkiem jest miłości,
    To i do końca w niej gości.
    I tutaj rodzi się pytanie,
    Cóż z miłością się stanie
    Gdy od łóżka się zaczyna,
    Jakaż jej końca przyczyna?...

    ;-)

  • Irracja

    14 March 2011, 07:33

    Co początkiem jest miłości,
    To i do końca w niej gości.
    I tutaj rodzi się pytanie,
    Cóż z miłością się stanie
    Gdy od łóżka się zaczyna,
    Jakaż jej końca przyczyna?...

    ;-)

  • giulietka

    14 March 2011, 07:25

    ...ta młodość w ostatniej zwrotce jest tym, o czym każdy z nas marzy...
    Miłego dnia Grzesiu;)

  • 14 March 2011, 00:59

    Grzesiu...z radością w sercu czyta się takie słowa..

    Pozdrawiam i życzę cudownych snów :)

  • anna kowalczyk

    14 March 2011, 00:37

    "Cóż na starsze lata zostanie."

    ...dojrzała miłość...
    przyjaźń, wierność, zaufanie...:)

    ...piękny wiersz Grzegorzu...pozdrawiam i dobrej nocy życzę...:)