Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do komara :D

Wpadł komar do mojego pokoju
w poszukiwaniu czerwonego napoju
A że to była ona,
to nie soku, ale krwi była spragniona.
Błogi sen przerodził się w męki …
Najpierw obudziły mnie jej skrzydeł dźwięki
później cisza nastała,
gdy komarzyca do kłucia się zabrała
Na kostce cicho usiadła,
krople krwi skradła.
I wpuściwszy przy tym krople jadu,
dostałem po tym świądu napadu.
Oddał bym jej tej krwi pół dzbana,
by tylko wyspać się do rana.

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących