Menu
Gildia Pióra na Patronite

Leśny teatr

Wonne powietrze
przenika mnie,
w cudnym lesie.

Muzyka natury
ujmuje duszę,
unosi w przestrzeń.

W koronach drzew
pulsują marzenia,
słyszę szepty liści.

W zroszonych trawach
pluska się słońce,
odbija promyki.

Mieniące kryształki
tworzą mozaikę
leśnego teatru.

Każdym oddechem
nasączam me zmysły
życiodajnym tchnieniem.

Odurzona pięknem
niekończących się odczuć,
zasypiam w ramionach przyrody.

27 408 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    23 August 2012, 08:02

    Dziękuję Beatko, Twoja opinnia jest dla mnie bardzo ważna. Cieszę się że mnie odwiedziłaś. Pozdrawiam milutko:))

  • Gaia

    22 August 2012, 22:20

    Subtelnie oddajesz słowami piękno natury :)

  • aloya

    22 August 2012, 21:39

    Szczerze dziękuję wszystkim tak od serca za chwilkę czasu poświęconego dla mojego wiersza, jest mi bardzo miło gościć was tutaj przy mnie.
    Pozdrawiam serdecznie

  • miramija

    22 August 2012, 21:25

    Piękny... odrywa od rzeczywistości i przenosi w cudny świat przyrody...

  • Insomniaa

    22 August 2012, 19:56

    świetny wiersz, naprawdę.

  • M44G

    22 August 2012, 11:50

    Roman prawdę powiadasz. Tak i mi spodobał się bardzo.

  • aloya

    22 August 2012, 11:32

    Dziękuję Romanie:))

  • R.A.K.

    22 August 2012, 11:15

    Fajnie, lekko i z wyczuciem! :)

    Pozdrawiam :)