Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obłuda

Wolność i demokracja
cóż to takiego
kiedy wokół rządzi
cwaniactwo
zniewolenie autosugestii
kumoterstwo i przemoc
na cokole mamony
zbudowane
bezwolne plemię
jaskiniowców
egoizmem walczące
jako tym jedynym orężem
w tej wojnie krzyżowej
gloryfikującej
duchowe manekiny

w żywe oczy kpiące
z Dekalogu

25 548 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!