Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Upodobanie w sztuce mam…” ( tak szczerze to napisałem to przez okropną nudę)

Wolę cukiernicze wyroby
Choć by niebyły dobre!
Lecz niedobre dla zębów i wątroby
Od obiadków na szybko
By było ostro, ale gibko
Przyrządzanych przez
Z niejednej bajki wers
Osobę o słabym wzroku
Służącą dla sił mroku
Która to nie odróżnia palca od kości
I chodzi przez to w złości
Od palca chłopca małego
Którego chciała pożreć całego

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!