Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

wokół gwiazd,
grawitacją snu skupionych myśli,

cała Ty…

w mgławicy oczu
przepadam
tunelem czarnych źrenic,
w talii ginący czas
niejednej nocy

nie pustką,
a pełnym zdarzeń
wszechświatem jesteś,
prócz ziemskiego imienia
dopełnieniem znaczenia,
paradoksem przestrzeni
fizycznie niepojętej miłości

pomiędzy światy podzielony,
zaczekam,
zaciskając w dłoni pył
Twojej obecności…

8446 wyświetleń
98 tekstów
7 obserwujących
  • Cris

    21 September 2016, 13:06

    bardzo podoba się.

  • giulietka

    16 September 2016, 19:43

    Bardzo na tak.

  • onejka

    16 September 2016, 10:16

    nieziemski, wręcz kosmiczny, bardzo oryginalne spojrzenie na kochana osobę
    :)