Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojna

Wojna

Jedna łza, jeden strzał
jeden pocisk z siła wroga gnał
dwie osoby, dwie bronie
wożone na śmierci ogonie
dwa oddechy, nie równe
wystrzały równe
Jedna woja, tysiąc bitew
strumieniem leje się krew
Wojna, zła wojna, śmierci wołanie
ludzi w ciemnych ściekach ukrywanie
psychiczna wojna, szum w głowie
cichy szept szalonej naszej mowie
myśli, płyną powoli,
ludzie żyć w pokoju mogli
lecz wybrali broń, naboje, zabijanie
wybrali broni przeładowanie
płynąc dalej, nastała cisza
zmiana klisza
ukazało się wojsko - ludzkie bestie
drapieżne bestie
ruszyły z bronią w głuchą noc
na wroga, czuli w sobie moc
zabijali, gwałcili, palili
wszystko w koło niszczyli
lecz nagle, boska dłoń wkroczyła
choroba, pogoda, epidemia, dzika zwierzyna wyniszczyła
cale wojsko, nikt nie pozostał
nikt wymaganiom Boga nie sprostał
więc czym jest wojna?
niczym odpowiem wam, jest klęska nad klęskami
zabijanie ludzi grobowymi deskami

11 369 wyświetleń
145 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!