Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

W oddali słychać cichy śpiew,
Gitary struna drga ruszona,
Wyglądam ciebie pośród drzew
I stoję smutna, opuszczona.
Bo nie ma ciebie, a być miałeś,
Do tańca miałeś mnie zaprosić,
Tyle mi szczęścia obiecałeś,
Uśmiechy miałam tu obnosić.
A zamiast tego w oczach łzy,
Myśli mam smutne, zawiedzione.
Jak tu uwierzyć w słowo my?
W te obietnice niespełnione?

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    7 September 2010, 21:47

    Dziękuję Marko.
    Pewnie są wyjątki...
    Pozdrawiam serdecznie

  • marka

    7 September 2010, 21:28

    Faceci często tacy są...
    Ładnie ujęte.
    Pozdrawiam.

  • Nutka67

    7 September 2010, 08:32

    Dziękuję Gerardzie, jest mi niezmiernie miło czytać Twoje słowa.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Seneka 18

    7 September 2010, 06:43

    Masz po prostu talent...
    W każdym niemal Twoim wierszu znajduję coś co mógłbym przypasować do swojego życia.

  • Nutka67

    7 September 2010, 00:17

    Dziękuję. Jeszcze nie widzę Twojego, jak tylko zobaczę ocenię i skrytykuję.

  • awatar

    7 September 2010, 00:15

    bardzo ładne, z nutką pozdrawiam +

    sprowokowałaś mnie do puszczenia wiersza jeszcze chyba niedopracowanego , ale .., tak ładnie o tańcach piszesz, że twoja ocena będzie cenna, tylko szczera