Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zagubiony

W mych myślach tonę,
Szukam błachego ratunku.
Nie wiem w którą stronę,
I w jakim świata kierunku.
Buduję most, ze słów,
Buduję świat ze wspomnień.
Wyśniony z tajnych snów,
Więc jak teraz zapomnieć?
Zagubiony dążę do spełnienia,
Teraz wymieszane myśli.
I osoby których już nie ma,
Czemu ode mnie odeszli?
Czemu ty- Moja jedyna,
Która zawsze przy mnie była.
Każda spędzona chwila,
Łzy z mej twarzy zmyła.
Teraz zagubiony w sobie,
Mapy również nie mam.
Po ziemi swój ślad robię,
Może w końcu radę dam.

15 093 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
  • misiek45

    17 October 2012, 23:13

    Bardzo piękny wiersz w swoim smutku-pozdrawiam serdecznie;)