Menu
Gildia Pióra na Patronite

bestia

w mroku
błysnął miecz
smoczy odór
przepełnił płuca
miliony lat ewolucji
potężnym rykiem
umierają

z jaskini pod miastem
na skraju wzgórza
skąpany we krwi
odchodzi
bohater podań
pieśni trubadurów

on wie
że zabił nie tą bestię

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!