Menu
Gildia Pióra na Patronite

Normalnie nienormalne

W moim przypadku
Niewiele jest normalnie
Ktoś mi policzył
Ile mi potrzeba do szczęścia
Dodał i podzielił, wyznaczył średnią
Tyle moje ma być, normalnie

Dostałem kartki,
Ile i co mam mieć, jak być
sobą powszednie
Komuna minęła ?
Bzdura, normalnie
ma się dobrze
W polityce i w życiu

Mniej mówię, niż normalnie
Wiecej myślę niż normalnie
Myślę inaczej niż normalnie
A i patrzę nie tam gdzie normalnie

Wierzę nie w to co normalnie
Lubię ludzi nie tych co normalnie
Piszę nie tak jak jest normalnie
Bo ja jestem sobą normalnie

103 016 wyświetleń
1194 teksty
141 obserwujących
  • onejka

    24 November 2017, 08:52

    Identyfikuję się z tym wierszem, bardzo...nie normalnie ;)

  • RozaR

    23 November 2017, 21:15

    Wiersz naprawdę przyjemny a do tego szczery .
    Myślę że to kwestia czasu by postrzegać rzeczywistość wyraźniej.
    Ja tak miałem - powiedziano mi .
    ,,ty chłopiec lubisz dociekać i idziesz ku prawdzie więc to tylko kwestia czasu "
    Tak było około 15 lat temu .

  • fyrfle

    23 November 2017, 17:59

    Cieszę się, że komuna nie minęła, ale co to znaczy?