Menu
Gildia Pióra na Patronite

tylko miłość

w milczących między-wierszach
cichości między serca uderzeniami
spojrzeniu zza zamkniętych powiek
mieszka miłość milcząca i wierna
nie czekająca nagród ni pochwał
promieniem słońca o poranku zachwycona
kroplą deszczu pragnienie gasząca
zasłuchana w drzew śpiew szumiący
na dróg rozstaju wciąż czekająca
byś nań spojrzał bez obojętności
nim mlecznobiała mgła ją ogarnie

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • książkoholiczka

    20 September 2015, 11:04

    Bardzo ładny, delikatny.
    Pozdrawiam

  • 20 September 2015, 10:47

    Piękny i czuły.Unosi ponad stan.