Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dno szuflady

W melodii kroków
w pustce komnat
mijam zamknięte klatki z sercem
zbieram na wiatr rzucane słowa
by z nich posklejać moje wiersze

gdy dusz zamkniętych okiennice
wiatrem tęsknoty noc kołysze
ogrzewam snów atrament w dłoniach
kolejny list w butelce piszę

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    31 March 2014, 20:52

    Arczi, to miłe, że w ogóle zaglądasz.
    Mam nadzieję, że jesteś wyspany;)

    Adam, Ty zawsze wiesz jak to napisać, żebym ja nie wiedziała, co powiedzieć;)
    A tak serio... to samo można powiedzieć o Tobie.

    Pozdrawiam Was serdecznie:)

  • 31 March 2014, 12:19

    dopóki żyją tacy ludzie jak Ty słowa nigdy nie będą samotne, bo Ty je znajdziesz w ciemnych zaułkach, zmarznięte, zlęknione, pokażesz im słońce i pozwolisz znów śpiewać, krzyczeć ...żyć :)

    pozdrawiam M.

  • MyArczi

    31 March 2014, 00:43

    Tak dawno nie odwiedzałem Twojego profilu, mam lekturę na całą noc (:

  • giulietka

    30 March 2014, 19:47

    Dziękuję Krysiu, za opinię i za to, że często Cię tu można spotkać;)

  • krysta

    30 March 2014, 12:08

    piękny wiersz - porusza serducho..
    pozdrawiam :)