Menu
Gildia Pióra na Patronite

W małym kościółku o Aniele Pańskim dzwonią
Dźwięki schodzą bliżej ziemi
miedzy kłęby dymów turkoczących aut
Krzyczących ludzi na moment ogłuchłych
W chaosie ziemskich spraw rozbija się apofonia zagubionych dusz
A staruszek-dzwon przypomina ceremoniał z młodzieńczych lat
etos dźwięku
Polski świat
Stań
wsłuchaj się to anioł Pański
dopiero połowa dnia...

1307 wyświetleń
32 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!