Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~W listopadowym wyciszeniu~~


W listopadowym wyciszeniu
Gdy płonie światło wielu świec
Wśród kwiatów chryzantemy
Czas przestał nagle biec

Z refleksją znicz zapalamy
Na granitach płyt marmurowych
Modlitwy za dusze składając
Pochylając w zadumie swe głowy

Budzimy wygasłe wspomnienia
By w sercach ożywić na chwilę
Czy oni odchodząc wiedzieli..
Czy czasu mieliśmy aż tyle...

W tym cichym słów zamyśleniu
Słowa Papieża mi przychodzą
Spieszmy się by kochać ludzi
Bo oni tak szybko odchodzą...

cytat:Spieszmy się by kochać ludzi bo oni tak szybko odchodzą...jest autorstwa Ks. Jana Twardowskiego ale Karol Wojtyła nam je także przekazywał..

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    2 November 2013, 02:08

    Tak "spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą zostają po nich buty i telefon głuchy."
    Tak to jest. .. ciche zamyślenie... ciii nie zakłócam spokoju tym co odeszli.
    Nie będę klikać tu, oni po takim wierszu potrzebują spokoju.
    Bo przecież pięknie ujęłaś ten klimat, tych listopadowych dni.
    pozdrawiam

  • misiek45

    1 November 2013, 23:56

    Dziękuję moi mili za poświęcony czas na przeczytanie wiersza-dobrej nocy życzę:)

  • Pechowa_

    1 November 2013, 15:41

    Wspaniały wiersz.. Potrafisz ując to co najważniejsze... istotne w życiu ;)

  • krysta

    1 November 2013, 11:03

    Prawdę ujełaś w wierszu - zatrzymuje...

    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • rachel1995

    1 November 2013, 09:19

    Pisze pani piękne wiersze . ;)
    Pozdrawiam .

  • 1 November 2013, 00:15

    Twój wiersz wprawia w zadumę, weźmy go do serca