Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

W listach namiętność się tli.
Upchane pocałunki między wersami.
Opuszkami palców po kartce pociera.
Szukając dotyku jego.

Przykłada do nosa swego.
Z nadzieją zapachu jego.
Wyblakłe litery zapach swój straciły.
Ona uparcie czuje jego.

Każda nuta zapachu jego w niej drzemie.
Nie oszuka jej zapach szuflady.

Nie straszne im kilometry.
Głucha cisza.
Pulsująca tęsknota czterech ścian.

Przecież wszystko ma swój kres.
Rozstanie nie trwa wiecznie.
Uczucia nie maleją.
Nabierają na znaczeniu.

Los miłość ich poddaje próbie.
Wytrwale czekają na dotyk swój.
Bliskość słów.
Radość ust.

Ciepła serc na których osiadł kurz tęsknoty i pragnień.

51 730 wyświetleń
324 teksty
175 obserwujących
  • Irracja

    21 February 2011, 11:59

    ... a jednak poddała się... jedynak tylko na stronie pozostał...

    :-(

  • szpiek

    2 December 2010, 09:43

    +, inaczej go postawić nie mogę, pozdrawiam :)

  • Piłkareczka*

    27 October 2010, 06:52

    Przecież wszystko ma swój kres.
    Rozstanie nie trwa wiecznie.
    Uczucia nie maleją.
    Nabierają na znaczeniu. :) +

  • IBELLA

    29 September 2010, 16:53

    Pierworodny wyszedł Ci extra :)

  • torpeda10

    8 September 2010, 00:00

    Cudownie:)

  • Gaaabi

    28 July 2010, 13:39

    ładny .. ;)

  • Paticzek_84

    22 July 2010, 11:41

    Pięknie i tak subtelnie...

    Pozdrawiam cieplutko:)

  • Czarownica

    22 July 2010, 10:47

    A dziękuje Mery ;) odważyłam się i spróbowałam, chociaż trochę nieudolnie mi to szło, lecz nie poddaje się ;)

    pozdrawiam