Menu
Gildia Pióra na Patronite

Minąłem na ulicy anioła

Własnie minąłem
na ulicy anioła
miał na sobie bluzę
z kapturem
przysłaniającym twarz
i luzacko opuszczone spodnie
niczym
nie różnił się od
codziennie spotykanych
ludzi.

Zajrzałem
w głąb jego oczu
i nie zobaczyłem nic prócz
rozczarowania.

On stracił już
nadzieję że ludzkość
się opamięta.

Ja pokażę mu
że jeszcze
można wszystko zmienić
wszystko odbudować.

1713 wyświetleń
20 tekstów
2 obserwujących
  • 21 November 2011, 03:30

    To był akurat cytat z jakże starej ale niezapomnianej płyty ostrego.
    Tak jakoś mi się skojarzył.

    Ale dobrze pani Julio że mi pani napisała tak ważną kwestię dotyczącą mojego myślenia, bo w przeciwnym wypadku chyba bym się tego nie domyślił.]:-}

  • Julka 10

    21 November 2011, 02:31

    Nie ważne jakie ..." portki " nosisz...ważne jak myślisz :):):)

  • 21 November 2011, 02:21

    Pozytywny.

    "Moje bugi jak spodnie albo odwrotnie
    nosze luźne portki bo w tych ciasnych mi okropnie"

  • Julka 10

    21 November 2011, 02:20

    Zapewniam Cię Rafale, że nawet jeśli...Anioł na chwilę...
    "stracił już
    nadzieję że ludzkość
    się opamięta..."

    nie zaprzestanie swoich działań...Człowiek zawsze będzie dla niego najważniejszy !!! Każde inne działanie szybko odczyta, odróżni czym prawda a czym fałsz :):

    Pisz....dalej... dotykasz wyjątkowej głębi...:):) chociaż wiem, że nie każdemu jej dosięgnąć :):)