Menu
Gildia Pióra na Patronite

w raju słowa

w kosmosie duszy
nocy bezgwiezdna
w jeden zlej rytm
oddech i serc bieg
a zbudzi się świt wieczności
i nic będzie wszystkim
a pustka rajem

gdzie słowo
kroplą serca zapisane
ukarze swą moc
i starego świata
nie zostanie kamień na kamieniu
by ukazać prawdę nieskalaną
dla dwóch istnień
w jedności scalonych
po wsze czasy
miłością złączonych

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    11 December 2012, 20:41

    Do takich słów tęsknimy
    w zimne bezgwiezdne noce...

    Dobrze móc Cię czytać, Adamie...