Menu
Gildia Pióra na Patronite

Erotyk Jesienny

W końcu przyszła Jesień
ubrana z koronę z kasztanów.
Idziesz do mnie słonecznie
przez park,
Liście lecą z drzew
i szeleszczą.
Chodź, chodź!
Scałuję z Twojej twarzy
trudy dnia,
Pocałunkami ugoszczę...
I nim wstanie Księżyc,
Będę Tobą
W tą zimną, zachłanną noc!
Twój dotyk jest aksamitem
doznań,
Chciałabym zawsze być
w niego ubrana...
Pora jeszcze wczesna,
Tyle jeszcze magii i ognia
do rana!
Nim w okna zajrzy nam Jesień
I deszcz...

Dla J.

7006 wyświetleń
31 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!