Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cierpliwie Czekaj

W końcu nadejdzie ten dzień, pełen dantejskich scen
Cierpienie i ból, rozkosz niemal permanentna
Jedynie atomowy grzyb da wielki chłodniejszy cień
Dzień nieznany, sami znawcy wyznaczają ścieżkę piekła

Nie ma księgi ocalenia, prorocy się pomylili
Chwila, tylko tyle dzieli Cię od przekroczenia granic
Nie pomoże majątek, czy to, żeś sławniejszy od innych
W obliczu przeznaczenia jesteśmy tacy sami

Temat nie do rozmowy, temat, który Cię zawstydza
Sprawy doczesne naprzeciw nich życie wieczne
Nieważne w co wierzysz, nieważne jak się nazywasz
Życie nie trwa bez przerwy, wytrzymaj jeszcze.

43 925 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!