Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa serca – jedno pragnienie

W kolejnych zmarszczkach
utkanych przez życie
zatapiasz pragnienia
z pokorą w sercu

Tam gdzie los
dłonie kładzie
obłokiem szczęścia płynące
prośby swe składasz

I choć uśmiechu
i serca dla innych
nie brakuje w twej codzienności
wciąż czekasz…

Więc kiedy staniesz na piedestale
spełniających się marzeń
wiedz, że to i moje
właśnie się ziszczają…

49 597 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • No_One_

    4 December 2012, 12:43


    Nie wiem właśnie czy Ci to mówiłam kiedyś, ale masz taki
    wizualny sposób pisania i takie marzycielstwo właśnie się czai... ;)

  • Gaia

    28 November 2012, 20:41

    Śliczne wersy Joasiu. Cóż więcej dodać. Po prostu zabieram :)

  • skrobek

    27 November 2012, 22:20

    Warto było poświęcić chwile :)

  • misiek45

    27 November 2012, 21:27

    Piękny wiersz o spełnianiu marzeń,takie wiersze można czytac i czytac -pozdrawiam serdecznie:)

  • Seneka 18

    27 November 2012, 20:48

    Dawno tak pięknego tekstu nie czytałem...gratuluję...