Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płaskorzeźba

w kamiennym nagrobku jest zdjęcie
bliskie odbicie naszej przyszłości
wskazówka o przemijalności
symbol zapisanych płaczem uczuć
w rozgłosie pustki wspomnień

pomnik szans i straconych nadziei
woda jak wiatrem szarpane lustro
tamowana fundamentem niewiedzy
gra losem i śmiercią

rysuje się mapa sensu istnienia
co wygraną przypadkiem zwrotką
rozbrzmiewa darem wręcz cudem
ogniem miłosnym przeżywania
złudnego „Jestem”

1482 wyświetlenia
23 teksty
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!