Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siedem niegrzechów głównych - Zazdrość

Witam, mówią mi zazdrość
Wszystkiemu żem winna
Przeze mnie ten ukradł
Tamten zabił niewierną żonę
A ona zabrała mu męża

Postawili mnie sądem
Po prawej cudzołożnice
Zabójcy i złodzieje,
którzy poszli na skróty
Po lewej geniusze,
architektci świata
Wędrowcy z dalekich dróg

Wysoki sądzie ....
Urodziłam się daleko stąd
Jestem siostrą ambicji
Poslali mnie na świat
By ludzie czynili ziemię
sobie poddaną ...

Ludzie szukając winy
Z czasem oskarżyli
Krew zamiast trucizny
Że niesie śmierć

103 387 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • Irracja

    11 July 2016, 17:01

    ... ale i tak czegoś (z fabuły) brak w tym wierszu... pluuusss...

    ;-)