Menu
Gildia Pióra na Patronite

moja historia

witaj zbłąkany wędrowcze
w moim mroku
wejdź i napij się piwa
a ja
a ja opowiem ci moją historię
o złudzeniach
i szczęścia skrawkach
długich nocach bez snu
pełnych rozmów z duchami

ogrzej się strudzony pielgrzymie
przy mym piecu
za oknem chłód nocnego deszczu
i daj mi proszę
snuć dalej mą opowieść
o miłości co wiecznie trwać miała
a zginęła
przeszyta strzałą wieczności
wspomnieniami wciąż
niegojącą się ranę rozdrapującą

gościu drogi czemu milczysz
przecież szklankę masz pustą
odpowiada cisza i puste krzesło
za oknem wiatr szumi drzewami
rozumiem
tu nikt nie przyszedł
i znów jak co noc
prowadzę dialog z duchami

dobranoc więc
otulę się kołdrą nocy
a jutro
pewnie znów ktoś zapuka do mego mroku
by posłuchać
mojej historii

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    29 May 2011, 15:42

    To nie milczenie
    tylko słów mi zabrakło
    kiedy dojrzałam w twym oku
    iskry gwiazd
    które nigdy nie gasną...

  • bajka1

    29 May 2011, 12:17

    zapamiętam...

  • 29 May 2011, 12:16

    dziękuję ...

    nie pukaj drzwi są otwarte ...

  • bajka1

    29 May 2011, 12:14

    wysłuchałam Twojej historii...przyjdę znowu

    pozdrawiam!