Menu
Gildia Pióra na Patronite

Witaj ziemio

Witaj dumna krewkich wojen
Witaj kształtów uwielbiana
Ty niewinna każdym znojem
Witaj drżąca law rozlana

Ćwiartowana, rozbierana
Witaj zgasła i błyszcząca
Ziemia myta krwią żołnierzy
Całowana z ust moździerzy

Ile lat masz ojczyzn matko
Pełna kwiatów, cierni trwała
Witaj tęskna zryta gładko
Kiedyś trumno mego ciała...

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • honey_007

    11 March 2010, 16:40

    Wspaniały wiersz, bardzo przemyślany, głęboki...

  • Claire

    11 March 2010, 15:47

    Świetne.
    Cudowne.
    Wspaniałe.
    A dalej mi brakuje słów.

  • Vort

    11 March 2010, 10:37

    Dziękuję pani profesor, hehe...
    Pozdrawiam.