Menu
Gildia Pióra na Patronite

woman holding a balance*

- wisi krzywo – obraz kobiety ważącej perły
(ważącej morze?)
dawne chwile pozostają nieruszone
jak wybaczenie obok błędu
klatka na klatce – wyżej ciemność
wypiera eufotyczną strefę
w zamkniętym pomieszczeniu
z obrazów
naprzeciw
łagodna twarz – oczy skierowane w stronę okna
odzwierciedlającego się w szybie
skąd promień ukrytego za kulisami słońca
skreśla dni – podobne
pozostawiając trzy słowa
nienamalowane

*obraz Jana Vermeera

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!