Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas

Wisiał na swojej gałązce
Listek młodziutki zielony
W jasnej słońca wiązce
Pływał rozmarzony

Wisiał całą wiosnę
Otulał pączek biały
Chwile te radosne
Spokojnie mu mijały

Nadszedł w końcu czas jesieni
Owoc stuknął kogoś w ciemię
Gdy się świat swym złotem mienił
Listek szary spadł na ziemię

47 942 wyświetlenia
591 tekstów
92 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!