Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kalejdoskop duszy

Wiosna to burza zieleni nowych pragnień,
Wynurzonych spod zimy sennej powłoki.
Wszystko znów jest możliwe i przed nami.

Lato to czas uniesień, odważnych marzeń.
Gorące myśli pośród przygodnych zdarzeń.

Jesień to myśli złotych i nostalgii ostoja,
Jakże potrzebna po letnich podbojach.

A zima mrozi myśli lodowatym uściskiem,
Byśmy znów mogli w wieczory chłodne,
Od nowa w głowie poukładać wszystkie.

Powracając na przemian, wiosna, lato, jesień, zima,
Jak w kalejdoskopie zmieniają duszy naszej klimat.
Wydobywając z wnętrza wszystkie barwy i odcienie,
Od zimowej szarości po jesieni ogniste czerwienie.

12.01.2012

6815 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!